bacshandball.hu

60 éves évfordulóját ünnepelte a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség

60 éves évfordulóját ünnepelte a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség kedden az Iparkamarában. A megemlékezés mellett díjakat is átadtak azoknak, akik aktív munkájukkal, példaértékű hozzáállásukkal sokat tettek a megyei kézilabdáért.

Az eseményen megjelent dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Iglódi Endre, a Magyar Kézilabda Szövetség Emlékbizottságának elnöke, dr. Mezei János, a Magyar Kézilabda Szövetség Felügyelő bizottságának elnöke és Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO bizottságának elnökségi tagja, valamint Járdi Ádám, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

Elsőként Járdi Ádám köszöntötte a részvevőket, aki a megyei kézilabda teljes történelmét felelevenítette, kiemelve a legjelentősebb eseményeket, legfontosabb szereplőket. Kiemelte, mióta elkezdte a megyei kézilabda történetét, született egy gyermeke, valamint három másik is. Utóbbiakkal a Hírös Históriák három, Bács-Kiskun megyei kézilabda történetet feldolgozó számára gondolt, mely a Kecskeméti Médiacentrumban készült.

Mák Kornél arról beszélt, hogy a megyében mindig élt a kézilabda. – Bár én nem vagyok sportoló, de nagyon sok kézilabdás ismerősöm van. És elmondhatom, ha kézilabdással találkozom, tudom, hogy van bennük tartás, és mindegyikük ember a sportszerűség, a sportszeretet mellett. Látva a megyében a kézilabda sport népszerűségét, azt hiszem, azért is sikeres, mert a csapatok,  szurkolók és az utánpótlás egyaránt megszólítja a széles tömegeket – mondta.

A Hírös Históriákat dicsérte az utolsó két szónok is. Dr. Iglódi Endre és dr. Mezei János egyaránt kiemelte, ez a három kiadvány minden tekintetben egyedülálló.

A beszédek után díjátadás következett.

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség emlékplakettet adott át Domonics Jánosnak, aktív versenybírói pályafutása emlékére. A szövetség minden év decemberében két főt tüntet ki a Bács-Kiskun Megye Kézilabdázásáért díjjal. A díjat 2019-ben Paczolay Gyuláné és Martinovics László kapta, akik hosszú éveken keresztül rengeteget tettek megyénk kézilabdázásáért. Munkásságuk nem csak az utánpótlás nevelésére koncentrálódott, hanem településük köztiszteletben álló személyei is.

Forrás, további fotók: https://hiros.hu/sport/kezilabda/60-eves-evfordulojat-unnepelte-a-bacs-kiskun-megyei-kezilabda-szovetseg

Játékvezetői tanfolyam

Eseménynaptár
április 2024
hKscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      
« márc   máj »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Archívum