bacshandball.hu

Eszközfejlesztés Csávolyon

A Magyar Kézilabda Szövetség eszközfejlesztési pályázatán sikerrel szerepelt a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség, amely a mintegy félmillió forint értékű sporteszközt a Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye részére ajánlotta fel.

A pályázatnak köszönhetően beszerzett szivacskapuk, zsámolyok, szivacskézilabdák, ugrálókötelek, védőfelszerelések ünnepélyes átadását 2019. október 2-án, szerdán tartották az intézmény sportcsarnokában. A rendezvényen részt vett Zsigó Róbert országgyűlési képviselő,  Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója, Takácsné Fischer Renáta intézményvezető és Hamháber Norbert, Csávoly polgármestere.
– Mindegy, hogy milyen sportág, a lényeg az, hogy rendszeresen végezzék a gyerekek – hangsúlyozta köszöntőjében Takácsné Fischer Renáta. A tagintézmény-vezető – akinek életében fontos szerepet játszott a kézilabda –, figyelmeztetett az elkényelmesedés veszélyére is. Mint elmondta: a kézilabda népszerű az iskolájukban, hiszen közel hatvan gyermek azt választotta. A kisebbek szivacskézilabda segítségével ismerkednek a sportág alapjaival, míg a nagyobbak már korosztályos bajnokságokban is szerepelhetnek.
Zsigó Róbert, Baja és térsége egyéni országgyűlési képviselője beszéde során kiemelte: a kormány a látvány csapatsportágak TAO-támogatásával befektetést végzett a jövőbe, ami egy megtérülő lehetőség lehet.
A megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Járdi Ádám emlékeztetett arra, hogy Csávoly a kezdetektől meghatározója volt a megye kézilabdázásának, és szinte minden bajnoki idényben indítottak csapatot.

forrás: baon.hu

Eseménynaptár
február 2020
hKscpsv
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
« jan   Már »
facebook.com/bacshandball
mksz.hu
Magazin rendelés
Archívum