Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség

bacshandball.hu

KÉZIrat – 2. rész – A megyei kézilabda története 1/3.

KÉZIrat sorozatunk második részében megyénk kézilabdázásnak történeti áttekintésének kezdeti időszakát tesszük közzé. Az első visszaemlékezés az 1959-es megalakulás előtti időszakon túl egészen 1979-ig kalauzol minket a sportág fejlődési szakaszain keresztül. A cikket olyan sajtó és levéltári anyagokkal egészítettük ki, melyek eddig még nem kerültek megjelentetésre. A most induló részekben a történeti emlékeken túl a sportág gazdasági lehetőségei is előtérbe kerülnek.

Tovább olvasom

Játékvezetők a megyében – Klúcsó Jenő, Lekrinszki Tivadar

A sportág, és vele együtt a játékvezetők hihetetlen fejlődésen mentek keresztül. Megyénkből indulva számos első osztályú és nemzetközi játékvezető ért el sikereket a sportág ezen szegmensében. Ha a megyei játékvezetésről kívánunk megemlékezni, egyértelműen kiemelkedik Klúcsó Jenő és Lekrinszki Tivadar, akik Kiskunhalasról indulva pályafutásuk legnagyobb sikereként a Sydney Olimpián képviselték Magyarországot a sípmesterek között. Az indulásról és élményeikről a csipke fővárosában, lakóhelyükön, Kiskunhalason beszélgettünk. Tovább olvasom

EMLÉKTÁR – 1. rész

Nagy öröm számunkra, hogy útjára induló Emléktár című tematikus műsorunkban korábbi, megyénk területén lejátszott kézilabda mérkőzések felvételei közül oszthatunk meg Önökkel néhányat. Célunk ezzel a kezdeményezéssel, hogy a korábban megkezdett emlékgyűjtés során felkutatott mágnesszalagos emlékeket digitalizált formában, a jelenkor médiacsatornáin közkinccsé tegyük.

Tovább olvasom

Fontos tudnivalók a sportszervezetek részére

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság

(a továbbiakban: EMMI) által a látvány-csapatsportági szakszövetségek

részére megküldött információk nyomán,

a következők szerint tájékoztatjuk a tisztelt Sportszervezeteket:

 

Tovább olvasom

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Híradó története

A mai napon debütáló sorozatunkkal célunk olyan a megye kézilabdás múltját bemutató levéltári és személyes dokumentumok, iratok bemutatása, melyeket eddig nem osztottunk meg olvasóinkkal. Az első részben egészen 1985-ig kalandozunk vissza, amikor Tüske János elnöksége alatt a kor lehetőségeit kihasználva a megyében működő egyesületek, sportvezetők részére saját készítésű összefoglalókat indítottak Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Híradó elnevezéssel, negyedéves rendszerességgel.

Tovább olvasom

Eseménynaptár

április 2020
hKscpsv
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« Már   máj »

facebook.com/bacshandball

mksz.hu

Magazin rendelés

Archívum